Inbraak, je moet er niet aan denken. Een inbraak heeft een grote impact op je leven. Het idee dat iemand je woning binnengedrongen is en door jouw persoonlijke spullen heeft gekeken laat vaak een grote indruk achter. Gelukkig zijn er steeds minder inbraken. In de afgelopen 10 jaar is het aantal inbraken met ruim 75% gedaald. Het vinden van de de dader blijkt vaak een lastige klus. Bij slechts 1 op de 10 inbraken heeft de politie een idee wie de dader is. Een woninginbraak is vaak relatief eenvoudig te voorkomen. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog. Meer tips? Ga naar securitydiscounter.nl

Geef de ‘gelegenheidsinbreker’ geen kans

Inbraken worden lang niet altijd goed voorbereid. Inbrekers zijn vooral geneigd om woningen binnen te dringen die snel te betreden zijn. Bijvoorbeeld door een openstaand raam. Het doel van de inbreker is om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk buit mee te nemen. Ziet de inbreker dat jouw woning moeilijk te betreden is? Dan zal hij jouw huis over het algemeen overslaan. Daarom raden we aan ramen en deuren altijd af te sluiten. Ook als je voor een kleine boodschap even je huis verlaat.

Trappen en containers: help de inbreker niet!

Een container vlakbij het raam of een ladder die nog in de tuin staat. Een inbreker zal dankbaar gebruik maken van deze hulpmiddelen. We raden daarom op de container op een tactische plek te plaatsen (liefst uit het zicht) en ladders op te bergen in een afgesloten schuur.

Camera’s

Inbrekers zitten er niet op te wachten om vastgelegd te worden op beeld. Tegenwoordig zijn camera’s steeds geavanceerder. Zo kunnen ze personen volgen en werken ze ook goed wanneer het donker is. Met één of meerdere camera’s rondom je woning schrik je een inbreker zeker af. Beveiliging met camera is dus zeker aan te raden! 

Op vakantie? Geen bericht op social media!

Ook inbrekers speuren social media af. Ben je op vakantie en post je dagelijks een vakantiekiekje via een openbaar profiel? Voor een inbreker een teken dat hij rustig zijn slag kan slaan. We raden je aan om even te wachten met het posten van die leuke vakantiekiekjes tot je weer terug bent!