Als je net een nieuwe woning gekocht hebt en er pas woont, maak je je waarschijnlijk zorgen over inbrekers of indringers en wil je je huis beschermen. Als dat zo is, besteed je best extra aandacht aan het beveiligen van je woning. Je kan overwegen om deze vijf eenvoudige stappen uit te voeren:

 

1) Alle sloten buiten verwijderen en veranderen- Omdat je niet weet wie er sleutels van je huis in bezit kan hebben, is het belangrijk elk slot buiten te vervangen. De vorige verkoper kan in het verleden sleutels hebben doorgegeven aan de buren of een lastige huisgenoot. Nadat je verhuisd bent, is het eerste wat je moet doen een slotenmaker inschakelen om die sloten te vervangen.

 

2) Verander de toegangscode op je alarmsysteem – Als je huis een ingebouwd alarmsysteem heeft, neem dan de tijd om een nieuwe toegangscodes aan te maken. Kies een wachtwoord dat voor jou eenvoudig te onthouden is en deel het alleen mee aan mensen die je vertrouwt en uitsluitend als het absoluut noodzakelijk is. Verstop de gebruiksaanwijzing op een veilige plaats, voor het geval je in de toekomst problemen moet oplossen of verdere instructies voor de bediening nodig hebt. Als je huis er niet mee uitgerust was, kun je overwegen een prijsopgave te vragen en er één te installeren, vooral omdat het goedkoop is er één te huren.

 

3) Controleer alle sprinklerinstallaties en rookmelders – Hoewel de meeste verslagen van huisinspecties grondig lijken, kan een controleur soms een item vergeten te controleren. Ook al geeft het rapport van je huisinspectie aan dat ze volgens de plaatselijke bouwvoorschriften geïnstalleerd zijn, neem toch de tijd om ze allemaal te testen en er zeker van te zijn dat ze werken volgens de voorschriften van de fabrikant. Vervang alle alarmsystemen op batterijen door nieuwe batterijen met een lange levensduur. Om je gezin de beste bescherming te geven, installeer je detectoren in elke slaapkamer of in de gang die naar een slaapkamer leidt. Woon je in een groot flatgebouw of hoogbouw complex, neem dan de tijd om de nooduitgangen en de werking van het sprinklersysteem te bestuderen.

 

4) Bepaal een vluchtroute voor noodgevallen – Als er een noodsituatie is, raak je gemakkelijk in de war en vergeet je de weg naar buiten. Het is het beste om regelmatig de noodevacuatie te oefenen en iedereen in je huishouden op de hoogte te brengen van de plaatsen waar de in- en uitgangen zich bevinden. Als je in een huis met twee verdiepingen woont, zorg er dan voor dat iedereen de snelste en veiligste vluchtweg kent.

 

Voor meer informatie over beveiligen – https://slotenmaker.mobi/huis-ter-heide