Zonder diefstal zouden scholen aanzienlijk meer ruimte en veel minder complexe processen hebben. Helaas zijn kluisjes in middelbare scholen geen onnodige luxe. Het is een noodzaak om de bezittingen van de leerlingen te waarborgen. Wanneer je als school nadenkt over je kluisjes systeem, lees dan ook verder.

Bij moderne schoolkluisjes geldt de algemene definitie dat ze van sterk materiaal gemaakt zijn. De sloten zijn fysiek of elektronisch evenals de sleutels. Een elektronische sleutel is dan een app of een kaart. Er is software voor lockerbeheersing, indien het systeem elektronisch is.

Nu is de uitspraak op zijn plaats dat er op Nederlandse markt voor kluisjes slechts een beperkt aantal plekken zijn waar je kunt zoeken. De selectie van een partner voor Locker Management is een langetermijnkeuze. Lockers hebben een minimale technische levensduur van 10 tot 15 jaar. Er zijn een aantal ontwikkeling geweest, zodat er sprake is van nieuwe trends.

Locker-ontwikkelingen

De meeste innovatie in de afgelopen jaren is in de software en het elektronische slot geweest. Toch zijn er nog steeds (vaak kleinere) scholen die de voorkeur geven aan fysieke sloten en sleutels. Kauwgom in de sloten, verloren sleutels en de ultieme oplossing hiervoor, het openbreken sloten, nemen ze als vanzelfsprekend aan. 

De belasting wordt als laag waargenomen en de kluisjes staan ​​onder het waakzame oog van de conciërge, wat betekent dat kauwgom minder waarschijnlijk in de sluizen wordt geplaatst. De lange levensduur speelt ook een rol, het converteren van fysiek naar elektronisch slot is duur.

Wat zijn de nieuwste trends?

Het toverwoord is cirkelvormig. Met kluisjes vertaalt dit zich in de noodzaak om de stalen structuur te laten staan. Het is dan nodig om te zien of sloten kunnen worden verlengd (gedigitaliseerd) en of de deuren mogelijk moeten worden vervangen.

Composiet om vandalisme te voorkomen

De kleeddeur is als een leeg canvas voor studenten. Leerlingen versieren het doek met teksten of krassen er op met sleutels. Het schoolmanagement is niet gecharmeerd van dit vandalisme. De oplossing die vaak in de markt wordt gekozen is om een ​​laag composiet toe te passen, zodat de kluisjes er goed blijven uitzien.

Migratie naar de cloud

Deze wolk drijft ook niet langer over in Lockerland. Locker-management moet ook naar de cloud- en dynamische koppelingen gaan met andere administratieve pakketten en waar onderwijsinformatiesystemen een must zijn.

Flexibiliteit

De laatste trend geldt vooral voor onderwijsinstellingen met een minder statische behoefte aan kluisjes dan middelbare scholen. Niet elke leerling of student is zo vaak te vinden binnen de muren van het onderwijsgebouw. 

Kunnen sommige van de kluisjes niet dynamisch worden toegewezen? Vooral voor het hoger onderwijs, hoger beroepsonderwijs en intermediaire beroepsonderwijskwalificaties, is de periodieke huur van de kluisjes  de standaard.

Daarnaast zorgt het Covid-19-virus voor versnelling van het proces om te kopen of vernieuwen. Het is tenslotte onduidelijk hoe vaak studenten op school gaan zijn. Er wordt daarom verwacht dat het virus zal bijdragen aan verdere flexibilisatie van de kluisjes in een schoolgebouw. Betalen per gebruik kan hier ook het nieuwe normaal worden.