Een sim only abonnement klinkt voor veel smartphonegebruikers als muziek in de oren. Voor slechts een paar euro per maand kunnen zij gebruik maken voor een bepaald aantal belminuten en MB’s. Dit moet vaak genoeg zijn om de maand mee door te komen, want uiteindelijk heeft iemand zelf in de hand wat diegene maandelijks nodig heeft. Toch kan het voorkomen dat deze aantallen wel is worden overtroffen en er dus extra belminuten en MB’s in rekening worden gebracht. Op het eerste gezicht is dit niet erg, maar wanneer steeds meer wordt, kan het bedrag aardig oplopen. Uiteindelijk is iemand dan alsnog veel geld kwijt. Dit moet dus te allen tijde worden voorkomen, want niemand heeft namelijk zin om extra kosten te maken. Hoe kan je dat doen?

  1. Kies voor een internetpack voor extra data

Combineer jouw mobiele telefoonabonnement met jouw vaste abonnement voor thuis. Dankzij zo’n Internet pack kan je vaak besparen op je rekening, maar soms krijg je ook extra gratis data. Dat betekent dat je dus veel minder snel op je limiet zit! Op Internethunter.be kan je alle internet packs vergelijken.

  1. Maak gebruik van Wi-Fi verbindingen

Het klinkt als een open deur, maar het staat als een paal boven water dat wanneer je een Wi-fi verbinding gebruikt, je dus niet gebruik maakt van een 4G-netwerk. Wanneer je bent verbonden met Wi-FI, zit je op iemands netwerk waar je dan van gebruik kunt maken. Dit betekent dat jijzelf geen kosten maakt. Zoek dus zoveel mogelijk naar een plek met Wi-FI om zo niet teveel data te verbruiken.

  1. Applicaties uitschakelen

Wat ook wil helpen om het dataverbruik te beperken is door applicaties uit te schakelen als je deze niet meer gebruikt. Sommige applicaties zijn namelijk echte datavreters en snoepen binnen de kortste keren jouw data op. Voornamelijk FaceBook en WhatsApp zijn echte boosdoeners op dit vlak, dus wanneer je dit niet meer gebruikt, is het raadzaam om deze uit te schakelen.

  1. Gebruik prepaid

Mocht je van jezelf al weten dat je structureel over het datalimiet heen gaat, is het misschien toch verstandig om geen sim only abonnement te nemen, maar juist een prepaid simkaart. Met prepaid ga je namelijk nooit over je limiet heen en betaal je enkel wat je uitgeeft. Je staat dus nooit voor verassingen met hoge rekeningen. In dit geval is het beter om jezelf en jouw portemonnee te beschermen.