In steeds meer gevallen voelen mensen zich minder veilig. Dit kan voorkomen in veel verschillende situaties. Of dit nu gaat om een bedreigende situaties wat werk gerelateerd is of dat het gaat om een geval in de privé situatie van een persoon. In dit soort specifieke gevallen zou je graag willen dat je er niet alleen voor staat. Wat kun je dan het beste doen om jouw gevoel van veiligheid te vergroten?

Verschillende vormen van bedreiging

Je kunt als persoon op verschillende manieren bedreigd worden. Dit kan gaan over mondelinge of schriftelijke bedreiging via bijvoorbeeld sociale media. Wanneer dit gaat om schriftelijke bedreiging is het altijd belangrijk om hiervan bewijs te bewaren wat je later zou kunnen overhandigen aan de politie. Dit kan dan als bewijs dienen in eventuele vervolgacties die ondernomen moeten worden tegen de persoon die jou heeft bedreigd.

Wat te doen wanneer jij je onveilig voelt?

Zoals hierboven genoemd kan het in veel verschillende situaties voorkomen dat jij bedreigd wordt en je zo onveilig voelt. Vaak sta je er is een dergelijke situatie alleen voor en lijkt hulp dan ook ver weg. Wanneer je gebruik maakt van de alarmknop bij agressie kom je binnen een aantal seconden in contact te staan met iemand van de alarmcentrale. Je kunt dan op deze manier de escalerend werken en zonder de persoon die jou op dat moment bedreigt te benaderen laten weten dat jij je onveilig voelt. De centralist kan na een aantal seconden meeluisteren en de situatie inschatten of het nodig is jou door te verbinden met de alarmcentrale van de politie.

Probeer niet op de bedreiging in te gaan en via de alarmknop hulp in te schakelen. Wanneer je wordt bedreigd is het altijd een goed idee om er met andere personen over te praten.