Met een goed alarmsysteem dat je iedere dag voor vertrek inschakelt, vertrouw je erop dat jouw bedrijfspand veilig is. Vanaf je mobiele telefoon heb je 24 uur per dag, 7 dagen in de week verbinding met het bedrijf. Dus ben je afwezig, dan heb je via veiligheidscamera’s zicht op wat er in de nacht gebeurt.

Maar door het alarmsysteem zelf af te stellen en de camera te verbinden met je eigen telefoon, fungeer je niet alleen als manager van het bedrijf, maar ook als beveiliger. Iedere melding die binnenkomt op je telefoon terwijl jij niet op het bedrijf bent, is reden voor jou om de boel te inspecteren. Waarom schakel je niet een bedrijfsbeveiliging in aan wie je de beveiligingswerkzaamheden toevertrouwt, zodat jij je kunt richten op de uitvoering van jouw taken? Zo kun jij iedere avond het bedrijf met een gerust hart verlaten, wetende dat het pand in goede handen is. Lees in deze blog om welke redenen je gebruikmaakt van bedrijfsbeveiliging.

Je bedrijf in goede handen?

Iedere dag wordt er hard gewerkt om producten en diensten af te leveren aan jullie klanten. Er zit kwaliteit en passie in en daar ga je met zorg mee om. Dus op het moment dat het bedrijfspand aan het eind van de dag wordt afgesloten, wil je dat de materialen, de producten en de benodigdheden voor de diensten goed achtergelaten worden. Wellicht laat je vertrouwelijke documenten achter die niet onder de ogen van derden mogen komen. Kortom, alles in het bedrijfspand moet worden beveiligd. Schakel daarom een bedrijfsbeveiliging in die met de juiste instrumenten ervoor zorgt dat het pand continu in de gaten wordt gehouden. Denk daarbij aan de volgende activiteiten:

  • Brand- en sluitrondes voor het controleren van het hele pand
  • Adequaat en snel handelen na het afgaan van het alarm
  • Controlerondes in en rond het pand
  • Receptiediensten en toegangscontrole voor iedereen die het pand betreedt

De beveiligers hebben een extra paar ogen in het achterhoofd, waardoor ze alles in en rond het gebouw zien. Of je nu overdag of ’s nachts bedrijfsbeveiliging wilt inzetten, de beveiliger staat 24/7 scherp om geen detail te hoeven missen. Mocht er onverhoopt iets ongebruikelijks op de camera te zien zijn of een andere onverwachte situatie zich voordoen, dan weet de beveiliging direct en doortastend te handelen om de schade beperkt te houden.

Voor welke scenario’s zet je bedrijfsbeveiliging in?

Aan welke situaties moet je denken als je bedrijfsbeveiliging wilt inschakelen? In eerste instantie wil je dat je bedrijfspand veilig is tegen inbraak. Dure apparaten, computers of een kluis moeten blijven waar ze staan en allerminst moeten ze in handen komen van ongenode dieven. Niet voor niets heb je op alle hoeken van het pand een camera staan die de omgeving in de gaten houdt. De bedrijfsbeveiliging is erop gebrand om die dieven buiten de deur te houden en je pand veilig te stellen tegen inbraken. En tegen vandalisme. Ook daar wil je je bedrijfspand niet aan blootgeven. Mocht een stel verveelde jongeren zich botvieren op de buitenkant van jouw pand, dan zal de bedrijfsbeveiliging onmiddellijk optreden om deze groep te stoppen.

Ook brandgevaar wil je uitsluiten. Het laatste wat je wilt is dat het bedrijf met inhoud in rook opgaat. Mocht het brandalarm overdag afgaan, dan ligt de prioriteit in het veilig naar buiten geleiden van iedereen die aanwezig is. Breekt er in de nacht brand uit, dan is de bedrijfsbeveiliging aanwezig om alert te handelen, uitbreiding van de brand te voorkomen en om onmiddellijk 112 te bellen.

Bedrijfsbeveiliging iets voor jouw bedrijf?

Een bedrijfsbeveiliging schakel je in zodat je bedrijf 24/7 in goede handen is. Niet alleen overdag als het pand bemand is, ook in de avond- en nachturen wanneer het bedrijf is achtergelaten. Door het scherp en adequaat handelen van de aanwezige beveiligers, is je pand opgewassen tegen inbrekers, vandalen en brand.